Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk/O nama

VENUS Táncklub
 
Ada község Észak-Bácskában a Tisza mellett fekszik. A következő helységek alkotják: Ada, Mohol, Valkai-sor, Törökfalu, Völgypart. Lakosságát főként magyarok (80%) és szerbek (20%) alkotják. Büszkék vagyunk, hogy községünk híres szülöttei és neves egyéniségei Szarvas Gábor, a nagy nyelvész, Novak Radonić a múlt századi festő, valamint a Bauhaus kiemelkedő képviselője, Moholy-Nagy László.
Kisvárosunk medencekomplexumát arborétum övezi, amely szintén vonzza az idelátogatókat.
 
Községünkben számos olyan csoport van, amelyek a művelődési élet terén tevékenykednek, köztük van a VENUS Táncklub is.
Az egyesületen belül három éve 35 főnyi létszámmal működik a mazsorett csoport Boros Márta és
Petrics Zoltán vezetésével. A csoport feloszlik Kadét (5-9 éves), Junior (10-14 éves) és a Szenior (14 évestől felfelé) korosztályokra.
A fegyelmezett munka, a sok gyakorlás, az eredményes szülőkkel való együttműködés és az önzetlen kitartás, meghozta az eredményt.
Műsorunkban megtalálhatók a hagyományos mazsorett koreográfiák az úgynevezett masírozás vagy menettánc, amit fúvószenekarok kíséretében adunk elő, s most már elkezdtük a twirling egy magas bottechnika elsajátítását, amely stílus a show világba viszi el a lányokat.
Mazsorett csoportunk létét nem csak az egyforma ruha, tánc vagy menetelés, hanem e műfaj
igen szigorú szabályai is meghatározzák.
 
A mazsorett történetéről röviden csak annyit, hogy eredete valószínűleg a színes svájci zászlólengetéshez kapcsolódhat, mely a francia hangzása ellenére angol eredetű és az értelmező szótár szerint ünnepségeken felvonuló egyenruhás fiatal nőt jelent.
A 19 században a botot még csak a karmester használta a felvonuló zenekarok előtt a ritmus vezénylésével. Az 1930-as években a tamburamajor menetelt elől, aki lány volt és a botforgatása színesítette az iskolai vagy a katonai zenekar menetelését. Mindez amerikai szokás lett, a botforgatás egyre bonyolultabbá vált, amit táncos lépések egészítettek ki.
A 40-es években lett egyre népszerűbb. A sport a tánc és a gyors botforgatás elemeinek ötvözeteként egy új műfaj született Amerikában az úgynevezett TWIRLING, mely napjainkban, Európában is nagyon elterjedt.
Ünnepségek, szabadtéri bemutatók kedvelt szereplői a mazsorettek, a menettánc a tömegcsalogatás eszköze.
 
Gyakran hívnak bennünket találkozókra, városnapokra, millenniumi ünnepségekre illetve elit vendégek fogadására. Külföldi és hazai zenekarokkal is szívesen vállalunk közös fellépéseket.
Fontos célunk a különböző versenyeken való részvétel, ami a további fejlődést segíti elő, hogy még minőségesebb, látványosabb műsort tudjunk felkínálni.
_______________________________________________________________________________________
 
Plesni klub VENUS
 
U opštinu radi više kulturno umetničkih društva a u među njima Plesni klub VENUS. U okviru plesnog kluba radi četiri godine posebno grupa mažoretkinja u vođstvu Boroš Marte i Petrič Zoltana sa 46 dece u više uzrasta, MINI od (5-7 god.), KADETI od ( 8-10 god.), JUNIORI od ( 11-14 god.) i SENIJORI od 15 god.
 
Nivo razvoj plesna grupa je postigla strogom disciplinom i upornim vežbanjem, uspešnom saradnjom sa roditeljima i svih članova plesne grupe, kao i njihovih trenera.
U našem repertoaru između ostalog se može naći koračnice takozvani defilejski detalji sa pratnjom duvačkog orkestra, ali se bavimo i sa takmičarskim delom takozvanim «twirling» sistemom koja je jedna visoka tehnika sa štapom, koja će odvesi učesnike u svetski show.
Osobnost naše grupe mažoretkinja ne čine samo istovetne
(reprezentativne) uniforme, igre i koračnice, nego i stroga propisana pravila saveza.
 
Istorijat mažoreta krenuo je iz švajcarske sa mladićima sa šarenim zastavama ali je to ipak Engleskog porekla. Mažoret znači: Defile, nastup mlade devojke u uniformi na nekim svečanosti.
 
Pozivaju nas na festivale, proslave dane opštine, mileniumske programe i za doček elitnih gostiju.
Svake godine organizujemo u našoj opštini Novogodišnje plesno veče gde su pozivani gosti iz cele Vojvodine.
Nastupali smo sa više domaćim duvačkim orkestrom kao i sa stranim.
Cilj nam je da stignemo na što više različitih takmičenja što će nam omogućiti naš dalji i viši razvoj, da što kvalitetniji i zanimljiviji program možemo ponuditi.
 
 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Boros Zoltán (Elnök/Predsednik)

24435 Ada S.Kovačevića 31.

+38163568974

venus@adacity.net


Statisztika

Online: 1
Összes: 67134
Hónap: 703
Nap: 13